Menu Sluiten

Assessment & Development Center

Hoe staat het met de motivatie en betrokkenheid van uw werknemers? En hoe weet u nu zeker of een potentiële nieuwe werknemer past binnen uw bedrijf? Wij hebben diverse tools, methodes en assessments op maat om een onderbouwd antwoord te geven op deze vragen.

Contacteer ons

De juiste medewerkers aanwerven is een echte kunst. Bovendien moet u nieuwe én bestaande werknemers blijvend motiveren. Op die manier geven zij ook steeds het beste van zichzelf.

Wat zijn de huidige vaardigheden en competenties? Op welke vlakken kunnen en willen uw medewerkers nog evolueren en stappen zetten? Dankzij onze unieke tools en development centers op maat bieden wij u een gedetailleerd antwoord op deze vraagstukken.

Potentieel van bestaande werknemers

Het groeipotentieel van uw werknemers is bepalend voor de succesverhalen van uw organisatie. Het is dus cruciaal om hier inzicht in te krijgen. We gaan na in welke mate uw werknemers betrokken en gemotiveerd zijn.

Daarnaast spelen concrete vaardigheden en persoonlijkheid ook een belangrijke rol. Welke profielen heeft u momenteel in uw organisatie of een bepaalde afdeling? Wat zijn hun vaardigheden en talenten?

We geven u een duidelijk beeld over de ontwikkelingsmogelijkheden van huidige werknemers. Bovendien krijgt de medewerker zelf ook een beter inzicht in zijn of haar interesses en talenten.

Potentieel van nieuwe werknemers

Voor een openstaande vacature in uw organisatie heeft u 1 of meer potentiële kandidaten. Onze assessment centers zorgen ervoor dat u alle vaardigheden van de nieuwe werknemer optimaal in kaart brengt en gaat benutten.

Voorkom dat een evenwichtig team uit balans raakt. Kom te weten op welke vlakken uw werknemers nog kunnen groeien. Onze assessment centers reiken u de essentiële info aan om uw team optimaal en efficiënt te organiseren, bij te sturen en verder te ontwikkelen.

Waarom wij de juiste partner zijn

 • Maatwerk aanpak   
 • Pragmatisch en wetenschappelijk onderbouwd advies
 • Essentiële inzichten wat betreft uw teamsamenstelling
 • Glasheldere rapporteringen

Hoe stellen wij een assessment of development center samen voor uw organisatie?

Onze specialisten gaan samen met u een assessment of development programma opstellen. Deze interactie is nodig om tot resultaten te komen die beantwoorden aan de doelstellingen en verwachtingen.

We overlopen samen de competenties die belangrijk zijn voor de functie of voor de organisatie. Op basis hiervan kunnen onze specialisten aan de slag.

Het prototype wordt vervolgens opnieuw besproken. Op deze manier ontstaat er uiteindelijk maatwerk. Een assessment dat uniek en vooral doeltreffend is!

Wat houdt zo’n assessment of development center nu juist in?

 • Diepte-interviews
 • Persoonlijkheidstesten
 • Analytische en intellectuele testen
 • Simulatie-oefeningen : commercieel rollenspel, leidinggevend rollenspel, postbakoefening,
  analyse-en presentatieoefening, planningsoefening,…
 • Peilen naar motivatie
 • Leervermogentest

Meer weten over Assessment & Development centers?

Cases

Bedrijven kloppen vaak bij ons aan om concrete en specifieke assessments op te stellen. We lichten enkele interessante cases toe!

Ontdek onze cases

Getuigenissen

De afgelopen jaren hielpen we heel wat bedrijven met het evalueren van sollicitanten of bestaande werknemers. We laten hen zelf aan het woord!

Lees enkele getuigenissen

Veelgestelde vragen

We verzamelden enkele vaak voorkomende vragen omtrent assessment & development. Bekijk deze FAQ of uw vraag hier reeds beantwoord wordt.

Bezoek de FAQ