Menu Sluiten

Werving & Selectie

Hoe gaat u gericht op zoek naar een nieuwe medewerker? Hoe vindt u die ultieme klik tussen werkgever en werknemer? Onze specialiteit is het zoeken, selecteren en screenen van professionals, kaderleden en directiefuncties.

Contacteer ons

We begeleiden u van A tot Z bij de zoektocht naar een nieuwe medewerker. Samen doorlopen we verschillende stappen om zo tot een duidelijke functieomschrijving te komen. Onze specialisten adviseren de meest geschikte tools om de juiste kandidaten te vinden.

Onze werkwijze is snel en resultaatgericht. We voeren grondige analyses uit op de inkomende cv’s en motivatiebrieven. De sterkste kandidaten leggen we onze assessments op maat voor en daaruit volgt een overzichtelijk evaluatierapport. Een doeltreffende én tegelijk persoonlijke aanpak!

De ultieme voorbereiding

Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Wij leren uw organisatie kennen en krijgen hierdoor een duidelijk beeld van uw bedrijfs- en werkcultuur.

Vervolgens stellen we samen een heldere functiebeschrijving op van het gezochte profiel. Hierbij is er aandacht voor o.a. taken en activiteiten, bevoegd- en verantwoordelijkheden, functie gerelateerde competenties en verwachte talenten.

Gericht zoeken naar kandidaten

In samenspraak bepalen we de gepaste wervingsstrategie en het bijhorende budget. De rol van onze ervaren specialisten en consultants is daarbij cruciaal. We zetten zowel klassieke media in alsook de meest innovatieve advertentiemogelijkheden op sociale media.

Welke kanalen zetten we in bij het rekruteren:

  • Advertenties in geschreven media
  • Postings op diverse job boards en -aggregators
  • Doelgerichte campagnes op LinkedIn
  • Specifieke targeting via social media

Een doeltreffende selectie maken

Motivatiebrieven en cv’s worden grondig gescreend en er vinden diepgaande analyses en gesprekstechnieken plaats met potentiële kandidaten.

Het moment is aangebroken om uit de kandidaten een selectie te maken. In deze fase werpt onze goede voorbereiding zijn vruchten af. Onze ervaren experts weten nu namelijk perfect wat de ideale match is tussen uw organisatie en een eventuele kandidaat.

Waarom wij de juiste partner zijn

  • Grondige kennismaking en voorbereiding
  • Ervaren experts & consultants
  • Garantieperiodes standaard voorzien
  • Kennis van nichesectoren en -functies
  • Sociale media is onze rekruteringspool

Evaluatie: praktijkgericht en persoonlijk

Via een assessment evalueren we de competenties en de talenten van een kandidaat. Dit zijn praktijkgerichte opdrachten op maat van uw organisatie en de specifieke functievereisten.

We gebruiken tijdens deze assessments verschillende tools: vaardigheidstesten, persoonlijkheidstesten, rollenspellen, presentatie-oefeningen en postbakoefeningen. Afsluiten doen we met een uitgebreid gedragsgericht diepte-gesprek!

Onderbouwde en duidelijke feedback

De uitkomst is een gedetailleerd en overzichtelijk evaluatierapport. Hierin krijgt u een kristalhelder antwoord op de vraag of de kandidaat geschikt is voor de functie en binnen uw organisatie.

Bij een positieve evaluatie geven we ook tips en coaching advies om de kandidaat maximaal te integreren in de bestaande structuur.

Meer weten over werving & selectie?

Cases

Ucare heeft in het verleden al heel wat bedrijven geholpen met het invullen van hun vacatures, ook binnen bepaalde nichesectoren. Hoe we dat aanpakken?

Ontdek onze cases

Getuigenissen

De afgelopen jaren hielpen we heel wat bedrijven met hun zoektocht naar nieuwe werknemers. We laten hen zelf aan het woord!

Lees enkele getuigenissen

Veelgestelde vragen

We verzamelden enkele vaak voorkomende vragen omtrent werving & selectie. Deze FAQ beantwoordt al veel van uw vragen.

Bezoek de FAQ