Menu Sluiten

Nieuws

29 mei 2018

Zo ontsnap je uit jouw gouden kooi

We moeten allemaal langer werken. Daarom is het belangrijker dan ooit om eerlijk te zijn tegenover jezelf… en niet angstvallig vast te houden aan de verkeerde job

Verder lezen

22 mei 2018

Help! Wij vinden geen gemotiveerde, competente medewerkers

Help! Wij vinden geen gemotiveerde, competente medewerkers

Verder lezen

18 mei 2018

Natuurlijke selectie in het bedrijfsleven

De wereld staat niet stil, de bedrijfswereld is onderhevig aan veranderingen, en deze gaan alsmaar sneller. Wie niet blij blijft, loopt een grotere kans om failliet te gaan of om overgenomen te worden. Hetzelfde geldt ook voor de medewerkers binnen een bedrijf. Wie niet om kan met de alsmaar bredere functieprofielen, de talloze prikkels door nieuwe technologieën en flexibelere werkroosters, kan niet altijd optimaal presteren in een bedrijfsomgeving.

Verder lezen

14 mei 2018

Kunnen we langdurig zieken positief benaderen?

Brandend actueel zijn ze: de langdurig zieken. "De doelstelling dient toch te zijn dat we deze mensen helpen", vraagt Louis Kemps, CEO van Itzu/Ucare zich af. "Door hen loopbaanbegeleiding te bieden, kunnen we hen perfect opnieuw inschakelen tot ieders tevredenheid."

Verder lezen

2 mei 2018

5 tips voor moeders die constant tegen de tijd vechten

Noteer in je agenda: zondag 13 mei, moederdag. De dag dat we onze mama’s letterlijk in de bloemetjes zetten. Voor Hanna Zawierucha en Valerie Damoiseau, loopbaancoaches bij Ucare én beiden mama met een carrière, hét uitgelezen moment om stil te staan bij het fenomeen work-life balance.

Verder lezen

30 april 2018

Lichaamstaal bij een sollicitatiegesprek

Wat verstaan we eigenlijk onder ‘lichaamstaal’? Lichaamstaal staat voor alles wat je met je lichaam zegt; je houding, gebaren, gelaatsuitdrukking, intonatie van je stem en je plaats in de ruimte. Lichaamstaal gebeurt voornamelijk onbewust. De kunst is, om na deze blog te lezen, hiermee bewust om te gaan.

Verder lezen

Uw carrière een nieuwe wending geven?
Kom eens met ons praten.

Maak een afspraak