Menu Sluiten

Nieuws

18 september 2018

Persbericht: Ucare houdt 30-dagen challenge in het teken van geluk op de werkvloer

Ucare zet geluk op de werkvloer in de kijker met 30-dagen challenge Het Hasseltse HR-bedrijf Ucare start op maandag 24 september met een 30-dagen challenge. Aan elke werkdag van september wordt een challenge gekoppeld, die tegen het einde van de dag volbracht moet worden. Het pakket aan diverse opdrachten dient om in een maand tijd de sfeer op de werkvloer en de band tussen de collega’s nog te verbeteren. De maand wordt afgesloten met de Week Van Het Werkgeluk, die wordt georganiseerd door Tryangle. Bij Ucare vindt er dan een workshop over werkgeluk plaats.

Verder lezen

11 september 2018

Wat is perfectie?!

Met dit artikel wil ik laten zien wat perfectionisme met je kan doen en hoe het je leven kan beïnvloeden als je er niet tijdig ingrijpt. Wat is perfectie? Dat is vooral het proberen nastreven van hoge verwachtingen, doelen stellen die quasi niet haalbaar zijn of verwachtingen willen invullen of nastreven waarvan we eigenlijk weten dat ze niet wenselijk zijn.

Verder lezen

4 september 2018

Hoera… ik mag op assessment!

Weinig mensen springen een gat in de lucht wanneer ze uitgenodigd worden voor een assessment. Een assessment is een testbatterij dat sollicitanten doorlopen tijdens het sollicitatieproces. Heel wat grotere bedrijven en ook de overheid maken er gebruik van. Hoewel assessments dagelijkse kost zijn, vormen ze een bron van onzekerheid en stress. Evelyne Vandereyken, arbeidspsychologe bij Ucare, legt uit waarom dit niet nodig is en wat je zelf kan winnen hierbij…

Verder lezen

29 augustus 2018

7 tips om een recruiter succesvol in de ogen te kijken

Solliciteren is voor velen niet de favoriete bezigheid. Want ons buiten onze comfortzone begeven, dat doen we niet graag. Wanneer je dan ook nog te horen krijgt dat het gesprek plaatsvindt bij een werving & selectiebureau, breekt het angstzweet helemaal uit. Maar dat is helemaal niet nodig, weet Toon Huls (recruitment consultant bij Ucare).

Verder lezen

2 augustus 2018

Waarom solliciteren terwijl je vast in dienst bent (en best tevreden)?

Je bent al enige tijd vast in dienst bij je huidige werkgever. Je bent over het algemeen tevreden over je job, dus is er geen enkele reden om op zoek te gaan naar iets anders. Toch? Think again! Hieronder vind je 8 redenen waarom je wél moet solliciteren, ook al zit je goed.

Verder lezen

30 juli 2018

Waarom nadenken over je loopbaan tijdens de zomer een goed idee is

De zomerperiode is hét moment om je te bezinnen over je jobinvulling. De rust, de (fysieke) afstand naar je werk tijdens je verlof, zorgt ook voor een mentale afstand. Je kan alles in perspectief zetten, je kan relativeren, bezinnen en stilstaan bij de dagelijkse ratrace die we – soms zonder er te veel bij stil te staan - allemaal ondergaan.

Verder lezen

Uw carrière een nieuwe wending geven?
Kom eens met ons praten.

Maak een afspraak