Menu Sluiten

Over ons

Ucare begeleidt en adviseert organisaties en bedrijven in het aanwerven, het laten (door)groeien of het afscheid nemen van medewerkers.

Wij ondersteunen en helpen echter ook individuen tijdens hun loopbaan. Samen met u vinden we steeds de juiste antwoorden op al uw loopbaanvragen.

Onze aanpak

Ucare begeleidt en adviseert bedrijven, organisaties en individuen in diverse HR-gerelateerde items. We kiezen voor een persoonlijke aanpak met oog voor resultaat. Organisaties en mensen helpen zit in ons DNA. Wij staan voor een snelle, correcte en mensgerichte dienstverlening. Wij zijn pas tevreden indien u effectief en resultaatgericht geholpen bent.

Organisaties of bedrijven ondersteunen we dagelijks met hun menselijk kapitaal. U kan rekenen op onze kennis en expertise voor: werving en selectie, assessment & development centers, talentmatching, training, opleidingen en coaching, loopbaanbegeleiding, change management en outplacement.

Individuen helpen wij graag verder met hun loopbaan via loopbaanbegeleiding, outplacement, talent matching, opleidingen of vacatures.

Wij zijn een nationale dienstverlener met een zeer lokale invulling. Onze diensten bieden wij aan vanuit meer dan 50 locaties in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Wij ondersteunen onze klanten immers graag in hun vertrouwde omgeving.

Sterkte-denken

Bij Ucare vertrekken we steeds vanuit de sterktes van mensen, via het sterkte-denken.

Bij het sterkte-denken vertrekken we vanuit de sterktes van werknemers om hen naar een hoger niveau te tillen. Daarbij gaan we kijken waar de interesses en talenten van de medewerker liggen.

Bij deze positieve psychologie zoeken we niet meer naar de zwakke punten, maar verbeteren we de talenten en motivatie van de medewerker door een permanente, ondersteunende en stimulerende coaching. Op die manier zal de medewerker ook zelf inzien waar hij goed in is, en zelf aangeven welke specifieke talenten hij verder wil ontwikkelen.  Op die manier creëren we meer impact en positieve resultaten op de werkvloeren.

Bij Ucare focussen we op talenten van mensen om individuen en organisaties sterker te maken.

Louis Kemps Gedelegeerd Bestuurder Ucare

Erkenningen en kwaliteitslabels

Ucare beschikt over diverse erkenningen en kwaliteitslabels. Dit garandeert dat u als werkgever of werknemer verzekerd bent van een onberispelijke service en kwaliteit.

Federgon

Federgon is de Belgische Federatie van HR-dienstverleners. Ucare ondertekende als lid het kwaliteitscharter van Federgon. Dit charter wijst op ons engagement om de ethische en deontologische codes binnen ons vakgebied te respecteren. Binnen het kader van outplacement zetelen wij ook in de raad van bestuur van Federgon Outplacement.

Erkende partner voor outplacement

  • Erkend outplacementbureau voor het Vlaams Gewest: VG.1329/BO
  • Erkend Outplacementbureau voor Brussels Hoofdstedelijk Gewest: B-AB07.019
  • Erkend Outplacementbureau voor Wallonië: W.RE.563 - W.OUT.563
  • Partner voor een aantal sectorfondsen inzake outplacement (Cevora, Horeca, Bouw, Traxio, ...)

Certo-certificaat

De VDAB en Federgon hebben met Certo een certificeringsorgaan opgericht voor de outplacementsector in Vlaanderen. Als houder van dit certificaat kunnen we de kwaliteit van onze diensten garanderen aan betrokken bedrijven en werknemers en zijn we erkend voor de begeleiding van collectieve ontslagen of herstructureringen.

Erkend loopbaanbegeleidingscentrum

Het Europees Sociaal Fonds heeft ons in 2008 al erkend als één van de weinige officiële loopbaanbegeleidingscentra in Vlaanderen. Uiteraard zijn wij ook vandaag gemandateerd als loopbaancentrum binnen het kader van het Vlaamse initiatief omtrent de loopbaancheques.

KMO-portefeuille

Ucare is een erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille. Als bedrijf of ondernemer krijgt u financiële steun bij aankoop van opleiding of adviesdiensten. Wij zijn erkend voor de pijlers opleiding (nr. DV.0218008) en advies (nr. DV.A110079).

Q-for-label

Een externe auditorganisatie gaf ons in 2016 een zeer hoge score van 94% tevredenheid bij onze klanten. En dit op basis van een externe en objectieve tevredenheidsmeting bij organisaties, bedrijven en individuen die van onze diensten (outplacement, loopbaanbegeleiding, training & coaching, werving en selectie en assessment & development centers) gebruik hebben gemaakt.

Uw carriere een nieuwe wending geven? Kom eens met ons praten.

Maak een afspraak