Menu Sluiten

Uw carrière begint en groeit bij Ucare

Tijdens uw loopbaan gaat u ervoor om het maximale van uw potentieel te bereiken. Zo nu en dan komen er vraagstukken op uw pad. Ik wil een nieuwe wending aan mijn carrière geven, maar in welke richting moet ik zoeken? Is mijn huidige baan wel de meest geschikte optie voor mijn carrière? Ucare helpt u verder en gaat samen met u op zoek naar antwoorden op al uw loopbaanvragen. 

Bij Ucare voorzien wij u van bruikbare tips en adviezen hoe u uw carrière de gewenste richting opstuurt. Samen met u kijken wij naar welke doelen u stelt en hoe u dit bereikt. Ucare zorgt ervoor dat uw pad helder blijft en u zich niet laat afleiden door randzaken. 

Heeft u een vraag over uw carrière? Wilt u een stapje verder of omhoog? Samen met een carrière coach van Ucare bereikt u dit. Ucare is er om uw carrière dat zetje te geven dat u nodig heeft. Loop gerust eens naar binnen voor een gratis kennismakingsgesprek.

Contacteer Ons

De volgende onderwerpen komen ik dit artikel aan bod: 

 

Wat is een carrière?

Een carrière is de reeks van uw maatschappelijke posities die u inneemt op de arbeidsmarkt. Carrière ontwikkeling is een centraal thema binnen uw carrière. Bij een carrière denkt u gauw aan onder meer promoties en 60-urige werkweken. Terwijl een carrière simpelweg de route is die u aflegt op de arbeidsmarkt. Een carrière begint met het betreden van de arbeidsmarkt. Hierbij zijn er twee scenario’s denkbaar: 

 

1. Begint u met het betreden van de arbeidsmarkt? Wij helpen u verder. Samen met u kijken wij naar de mogelijkheden die er voor u zijn. Tevens voorzien wij u van sollicitatietips, en bepalen we wat belangrijk is voor u in uw werk. Hecht u waarde aan doorgroeimogelijkheden? Is het salaris voor u van doorslaggevende betekenis? We kijken samen met u naar wat u belangrijk vindt in uw toekomstige carrière.

 

2. Bent u al begonnen met het betreden van de arbeidsmarkt? Kijk samen met uw coach carrière van Ucare naar welk pad u momenteel bewandeld. Is dit het juiste pad voor u? Of bent u toe aan een carrièreswitch, maar weet u niet hoe? Ucare adviseert en ondersteunt u bij het maken van lastige keuzes. Wij voorzien u van carrière coaching. 
 

Tijdens het plannen of bewerkstelligen van uw ideale carrière komt u moeilijkheden tegen. Hobbels, blokkades en tegenliggers bevinden zich op uw carrière loopbaan. Ucare helpt u dit allemaal te omzeilen, zodat u het maximale uit uw carrière plannen haalt. Wij staan voor carrièreontwikkeling.

 

Hoe helpt Ucare u bij uw carrière?

Ucare ondersteunt en adviseert u bij het maken van loopbaankeuzes. Ucare is uw carrière adviseur. Bepaalde keuzes zijn van invloed op uw carrière. U ontvangt individuele carrièrebegeleiding bij Ucare waarbij wij een gesprekspartner voor u zijn. Wij bieden u inzicht in uw kansen, passies, kwaliteiten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Samen starten we een zoektocht naar antwoorden op vragen als: 


> Wat zijn voor mij de juiste stappen om te nemen, zodat ik een promotie maak? 

> Over 2 jaar wil ik bij mijn huidige werkgever een hoge functie bekleden. Hoe bereik ik dit? 

> Op welke wijze verbeter ik mijn leiderschapskwaliteiten? 

> Bij Ucare helpen wij u aan antwoorden op al uw carrièrevragen. Wij voorzien u van carrière advies en helpen u met uw carrièreontwikkeling. 


 

Hoe ziet een zoektocht naar antwoorden eruit? 

Tijdens een traject bij Ucare maakt u kennis met een aantal onderdelen: 


STAP 1: Intakegesprek

 - Wat kunnen wij van elkaar verwachten? GRATIS en vrijblijvend 

- Kennismaking met uw carrière coach 

- Verwachtingen en beweegredenen bespreken 

- Doelstellingen bepalen STAP 2: Werkfase

- Hoe is uw positie op de arbeidsmarkt? 

- Individueel gesprek met uw carrière coach 

- Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een loopbaantraject volgen 

- Doe-opdrachten uitvoeren STAP 3: Afrondingsfase

- Hebben we de doelstelling behaald? 

- Einddoelstellingen evalueren 

- Veranderingen doorvoeren STAP 4: Reflectiefase

- Heeft carrière coaching inzicht geboden? 

- Terugkom-moment waarbij u samen een Persoonlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange termijn. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderzijds kijkt u ook verder. 

- Reflecteren genomen acties, veranderingen, verbeterpunten. 


Tijdens een loopbaantraject van Ucare stellen wij samen met u doelen op. Tevens kijken wij met u naar alle mogelijkheden om uw doelen te verwezenlijken. 

Heeft u na het loopbaantraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw carrièrecoach voor een gratis nazorggesprek. 

 

Carrièretips

Heeft u het gevoel dat het tijd is voor een volgende stap in uw carrière? Tijdens het proces van carrièrecoaching ontvangt u een groot aantal tips. Deze tips zijn volledig op uw situatie afgestemd. Bij het maken van een carrière krijgt u te maken met een diversiteit aan aandachtspunten. Let onder meer op de volgende aspecten: 

Uw huidige baan: Niet zomaar stoppen of wisselen van baan. Stel voor aan uw leidinggevende om het anders aan te pakken en te verbeteren. Zo komt u eerder ‘boven drijven’ als er een nieuwe functie beschikbaar is, of misschien wel als er ruimte is voor promotie. 

Controleer de verwachtingen: Zorg ervoor dat u precies weet wat uw leidinggevende van u verwacht. Leg uw focus op het uitbreiden van uw carrière. 

Blijf ontwikkelen: Verwerf continu nieuwe kennis, leer van collega’s die vaardigheden beheersen die u niet beheerst. Maak uw carrière wijzer en laat u bijscholen. Doe er alles aan om een expert te worden in uw vakgebied. Carrière ontwikkeling is absoluut van waarde. 

Bouw een netwerk op: Houd contact met collega’s uit uw vakgebied, docenten, oud-klasgenoten, voormalige werkgevers enzovoorts. Zo krijgt u een uitgebreid netwerk. En u weet nooit of daar een topfunctie op u ligt te wachten? 

Wees positief: Sta positief in het leven. Op deze wijze herkennen mensen uw enthousiasme en gedrevenheid. 

Ontwerp je cv: Samen zorgen we ervoor dat alle benodigde informatie erin staat. Uw cv is uw visitekaartje. De potentiële opdrachtgever zal direct zien welke vaardigheden u bezit, waarin u zich onderscheidt en waarom hij voor u moet kiezen. Beginnen met uw zoektocht naar de ideale carrière? Behoefte aan coaching carrière? Carrière Loopbaanbegeleiding van Ucare biedt u inzicht in uw passies, motivatie, kansen en positie op de arbeidsmarkt. Wij zijn uw carrière adviseur. 

De carrière waar u altijd van gedroomd heeft, werken we samen met u naartoe. 

 

Carrièretest

De carrière wijzer van Ucare is een waardevol hulpmiddel bij de ontwikkeling van uw carrière. De uitkomst wordt geen waarde aan vastgekoppeld. Het geeft slechts een indicatie van of u toe bent aan een nieuwe stap in uw carrière. De tests zijn vrijblijvend, gratis en voorzien u van carrière advies. 

Carrièretest (12 vragen) 
o Wil u weten over welke ongekende talenten u beschikt? 
o Wil u weten hoe u uw ambities waarmaakt? 

Doe de carrièretest. Met de juiste job carrière maken? Het is mogelijk. Vul de test in en ontvang gratis advies. 


De carrièrewijzer is eenvoudig in te vullen via internet en helpt u met uw carrière. U ontvangt direct een advies. Alles bij Ucare is erop ingesteld dat u verder komt! U ontvangt geheel vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek.

 

 

Waarom Ucare?

Wij geven u ondersteuning in uw zoektocht naar antwoorden omtrent uw carrière. Het loopbaantraject stemmen wij op uw situatie af en is nu te starten met de Loopbaancheques. Enkele voordelen van loopbaanbegeleiding bij Ucare zijn: 


> Meer dan 30 vestigingen 

Over heel Vlaanderen zijn meer dan 30 vestigingen verspreid. Op deze manier zit er altijd een vestiging bij u in de buurt. Bekijk hier alle Locaties van Ucare. 


> Officieel erkend 

U ontvangt gecertificeerde carrièrecoaching bij een erkend loopbaanbegeleidingscentrum voor Vlaanderen en het Europees Sociaal Fonds (ESF). 


> Individuele gesprekken 

Alle gesprekken met u zijn individueel. Geen groepsdruk, geen rare blikken, maar vrijheid om te zeggen waar u mee zit of wat u wilt. 


> Laagdrempelige sfeer 

Er heerst bij Ucare een informele, laagdrempelige sfeer. 


> Gebruik loopbaancheques mogelijk 

U krijgt met de loopbaancheques 8 uur goedkope Loopbaanbegeleiding. Vanuit de Vlaamse overheid ontvangt u steun door middel van de loopbaancheques. 


> Unieke chatfunctie 

Thuis via Skype contact hebben met uw coach carrière? Het kan met de unieke chatfunctie. Samen met uw carrièrecoach voert u een gesprek via Skype. Online advies krijgen terwijl u lekker thuis op uw zetel zit, wij verzorgen het. Op deze manier werkt u thuis aan uw carrière doelstellingen. 


> Iedereen is welkom 

- Van arbeiders tot bedienden, van werknemers tot zelfstandigen. Wij sluiten niemand uit. 

- Heeft u een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen. De informele sfeer, de overzichtelijke structuur en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen altijd voor een prettig gevoel. 

- Wij staan voor individuele geloofsvrijheid en tolerantie. Wij geloven in ieder mens. Katholieken, Joden, Moslims, Boeddhisten, Atheïsten, Hindoeisten of carrièrebegeleiding Christelijk? Religie betekent voor iedereen wat anders. Uw geloofsovertuiging is onderdeel van u en u bent welkom. 


> Geen wachtlijsten 

Er zijn geen wachtlijsten en we gaan direct aan de slag na het inschrijven. Bij een van de vele vestigingen in uw buurt, vindt er binnen 2 weken een kennismakingsgesprek plaats. Zo gaan wij samen snel aan de slag met uw carrière doelstellingen. 

 

Inschrijven

Schrijf u nu in bij Ucare en krijg antwoord op uw carrièrevragen. Inschrijven loopbaanbegeleiding is eenvoudig. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om alles voor u te regelen. U ontvangt: 

  • Binnen 2 dagen een telefoontje. 

  • Binnen 2 weken een kennismakingsgesprek. 

  • Binnen 1 maand het startsein voor uw loopbaantraject. 
     

Bij Ucare voorzien wij u van bruikbare tips en adviezen hoe u uw carrière de gewenste richting opstuurt. Samen met u kijken wij naar uw ideale carrière job en hoe u dit bereikt. Ucare zorgt ervoor dat uw pad helder blijft en u zich niet laat afleiden door randzaken. 

 

Veelgestelde vragen

Wat is nu precies het verschil tussen een carrière en een loopbaan? 
Het staat beide voor hetzelfde. Een carrière is een reeks van maatschappelijke posities die u inneemt. Hetzelfde geldt voor de loopbaan. Samen met u stellen wij doelen op voor uw loopbaan of focus carrière, en gaan we ervoor om dit te bereiken. Ons doel is te zorgen voor uw perfecte carrièrejob. 

Hoe kan Ucare mij helpen om het maximale uit mijn carrière te halen? 
De professionals van Ucare stellen samen met u uw doelen op. Door middel van individuele gesprekken maken wij een plan voor de verwezenlijking van deze doelen. Het is een overzichtelijk traject waarbij we maar één doel voor ogen hebben: u ondersteunen en adviseren. 
Vul deze carrièrewijzer in en u bent al een stap verder. 

Hebben jullie nog speciale tips voor mijn carrière? 
Tijdens uw loopbaantraject hebben wij tips voor u die specifiek gericht zijn op uw situatie. Wij hebben speciaal carrièreadvies voor u. We hebben nu alvast een aantal aspecten die belangrijk zijn om in de gaten te houden tijdens uw carrière. Gebruik de tips die voor u klaar staan. 

Ik heb behoefte aan coaching carrière. Waar kan ik me inschrijven? 
Is uw focus carrière job? Dat is mooi. Schrijf u dan nu in. Dit is eenvoudig, overzichtelijk en snel te realiseren. Inschrijven voor coaching van uw carrière doet u hier. 

Beschikken jullie bij Ucare over een carrière forum? 
Nee. Wij geloven in persoonlijke begeleiding. Individuele gesprekken met uw loopbaanbegeleider geniet onze voorkeur. Dit is specifiekere informatie gericht op uw situatie. Op een carrière forum staat veelal algemene informatie. In persoonlijke gesprekken zit meer dynamiek dan in een forum carrière. Gesprekken met Ucare levert u meer antwoorden op dan een forum carrière. Onze job is te zorgen voor uw perfecte carrièrejob. 

Maken jullie bij Ucare ook gebruik van loopbaancheques? 
Ja, bij Ucare maken wij gebruik van de loopbaancheques. De loopbaancheques is een initiatief vanuit de Vlaamse overheid, waarmee u voordelig carrièreadvies ontvangt. Vraag de cheques aan en neem Contact op met Ucare. 

 

Contacteer ons

Heeft u vragen, wilt u informatie ontvangen of heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek? Neem contact met ons op. 

Ucare - hoofdzetel 
Ilgatlaan 15 / 0.01 
3500 Hasselt (Belgie) 

Bellen vanuit België : 011 28 00 50 
Bellen vanuit buitenland : 0032 11 28 00 50 

info@ucare.be 
www.ucare.be

Vestiging bij u in de buurt 
Met meer dan 30 vestigingen verspreid over alle Vlaamse provincies zit er vast een vestiging bij u in de buurt. Ontdek hier alle locaties van Ucare. 


Openingstijden 
maandag: 08.00 t/m 12.00 uur - 13.00 t/m 17.00 uur 
dinsdag: 08.00 t/m 12.00 uur - 13.00 t/m 17.00 uur 
woensdag: 08.00 t/m 12.00 uur - 13.00 t/m 17.00 uur 
donderdag: 08.00 t/m 12.00 uur - 13.00 t/m 17.00 uur 
vrijdag: 08.00 t/m 12.00 uur - 13.00 t/m 17.00 uur 

Is het voor u onmogelijk om langs te komen tijdens kantooruren? Geen probleem. 
Bel naar 32 (0)11 28 00 50 of stuur een mail naar info@ucare.be. Wij maken graag een afspraak met u buiten de kantooruren om.