Menu Sluiten

De job van uw leven is binnen handbereik

Het leven is te kort voor een job die niet goed bij u past. Het is tijd voor u om eens verder te kijken. Wat zijn nu de belangrijkste ingrediënten van de ideale job? Hoe vindt u de job waar u elke dag plezier heeft? Ucare helpt u verder met deze vragen en gaat samen met u op zoek naar antwoorden.

U ontvangt advies voor het solliciteren, u leert uw kwaliteiten kennen en krijgt loopbaantips. Samen met uw loopbaanbegeleider verovert u de baan van uw leven. Loop een keer bij Ucare naar binnen en ontvang een gratis kennismakingsgesprek met uw loopbaanbegeleider. 

U krijgt ook ondersteuning bij conflicten op de werkvloer, omgang met werkdruk en andere loopbaanvragen. Bij Ucare gaan we op zoek naar de belangrijkste voorwaarden voor uw ideale job. 
Fluitend naar uw werk gaan? Dat wilt u toch ook.

Contacteer Ons

De volgende onderwerpen komen hieronder aan bod:

De ideale job voor u

Het is een fijn gevoel als u 100% tevreden bent met uw job. De ene persoon hecht waarde aan het salaris en de ander vindt de doorgroeimogelijkheden belangrijk. U wil die personal job die echt bij u past. De pijlers van een leuke baan verschillen per persoon. Veelgenoemde pijlers zijn: 

> Doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf 
> Takenpakket en de verantwoording die daarbij hoort 
> Reisafstand tussen huis en werk 
> Het salaris en arbeidsvoorwaarden 
> Bedrijfscultuur passend bij uw persoonlijkheid 
> Leidinggevende en contact met collega’s 

Doorgroeimogelijkheden

Begin aan een job waar de mogelijkheid is om binnen het bedrijf door te groeien of om u verder te specialiseren binnen uw functie. De één vindt het van het belang om middels een interne opleiding zich breed te ontwikkelen binnen de organisatie. De ander wil graag een specialistische opleiding. 

Het takenpakket

Elke dag begint u aan interessante taken en projecten. Uw werk blijft interessant als er voldoende variatie is en u dingen bijleert. Duidelijkheid is hierin ook belangrijk. Wat wordt er van u verwacht? De ene persoon vindt het prettig om zoveel mogelijk te variëren in werkzaamheden. De ander wil graag één duidelijke taak. 

Reisafstand

Elke dag reizen van uw woonplaats naar uw werklocatie heeft z’n nadelen. Daarentegen is het mogelijk dat het ook voordelen biedt. Samen met u gaan we kijken naar uw reisafstand. Er zijn mensen die het prettig vinden om lang te reizen, omdat ze dan onderweg werk verzetten. Heeft u een grote hekel aan reizen tussen werk- en woonplaats? Dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden tot overplaatsing naar een vestiging bij u in de buurt, of een aantal dagen thuiswerken. 

Het salaris

Als u zich hard inzet voor uw job, is het gebruikelijk dat u hiervoor wordt beloond. Loon naar werk is belangrijk bij de keuze van uw job. In sommige functie komt het voor dat er ook bonussen in het vooruitzicht gesteld worden. De één vindt het belangrijk om zoveel mogelijk te verdienen. De ander hecht meer waarde aan een prettige werksfeer en geeft het salaris een lagere prioriteit. Samen gaan we kijken naar wat u belangrijk vindt. 

Bedrijfscultuur

U brengt veel tijd door op het werk. Een voltijdse loontrekkende werkt in België 1.739 uren per jaar, overuren niet inbegrepen. Het is prettig als u zich thuisvoelt tijdens het werk. Waar iemand met een drang om te scoren zich thuisvoelt in een competitieve bedrijfscultuur, komt de ander meer tot zijn recht in een creatieve bedrijfscultuur. Samen met u kijken we naar welke bedrijfscultuur het beste bij u past en waar u zich het best op uw plaats voelt.

De leidinggevende

U moet het gevoel hebben dat u met uw leidinggevende kan praten over werkzaken, maar ook over persoonlijke dingen. Het is prettig om een toegankelijke leidinggevende te hebben. Ook dit verschilt per persoon. De ene persoon vindt het prettig om een vriendschappelijke band met de leidinggevende te ontwikkelen. De ander houdt net even wat meer afstand om de werknemer-werkgever relatie overzichtelijk te houden. 

Ben je op zoek naar (ander) werk? Toe aan een nieuwe uitdaging? Bevindt u zich in een conflict met uw werk? Dan is het tijd voor Loopbaanbegeleiding van Ucare. Samen met u gaan we op zoek naar antwoorden op uw loopbaanvragen. U krijgt meer inzicht in wie u bent, wat u wilt en welke job voor u ideaal is. 

Onlangs hebben wij bij Ucare nog mensen aan het werk geholpen met een job management en job executive. Bekijk hier Alle vacatures

 

 

Solliciteren: tips & tricks

De zoektocht naar de ideale job voor u is moeilijk. U krijgt te maken met afwijzingen, commentaar en dit maakt u onzeker. Job focus is belangrijk. Wij ondersteunen en adviseren u bij het sollicitatieproces. Hierdoor wordt het zoeken naar een baan prettiger en gaat u ontspannen uw zoektocht naar de ideale job tegemoet. 

Vergroot uw kansen door samen met uw begeleider te kijken naar uw joboriëntatie. Gedurende het sollicitatieproces bieden wij u hulp bij onder meer: 

 

Het opstellen van een goede CV 
Samen zorgen we ervoor dat alle benodigde informatie erin staat. Uw CV is uw visitekaartje. De potentiële opdrachtgever zal direct zien welke vaardigheden u bezit, waarin u zich onderscheidt en waarom hij voor u moet kiezen. 

Uw online CV 
Online netwerken en sociale media zijn meer en meer belangrijk aan het worden om terug aan de slag te gaan of een nieuwe job te vinden. Samen kijken we naar hoe we op de beste manier online sollicitatiemiddelen inzetten. 

Het schrijven van een duidelijke sollicitatiebrief 
Wij gaan kijken naar de wijze waarop u uw sollicitatiebrief schrijft. Dit is van belang, omdat u daarin heel duidelijk uw motivatie verwoord. Verkoop uzelf op een effectieve manier. Zo krijgt u de personal job die u wilt. 

Een telefonisch sollicitatiegesprek 
De telefonische sollicitatiegesprekken komen steeds vaker voor. Het is een selectiefase die voor de fysieke sollicitatiegesprekken zit. Hierin kijken we samen naar hoe u zich onderscheidt en helder uw motivatie overbrengt. 

Een face-to-face sollicitatiegesprek 
Wij helpen u om u voor te bereiden op het fysieke sollicitatiegesprek. Samen weten wij dat u de geschikte kandidaat bent voor de functie. We overtuigen de werkgever hiervan en zorgen ervoor dat zij niet om u heen kunnen. 

Salarisonderhandelingen en arbeidsvoorwaarden 
Hoe haalt u het maximale uit de contractonderhandelingen? Hoe bereikt u een hoger salaris zonder vervelend over te komen? Uw arbeidsvoorwaarden verbeteren als u de tips van Ucare gebruikt. 


Beginnen met uw zoektocht naar de ideale job? Of bent u vastgelopen in uw zoektocht naar een nieuwe job? Loopbaanbegeleiding van Ucare biedt u inzicht in uw passies, motivatie, kansen en positie op de arbeidsmarkt. 

De job waar u altijd van gedroomd heeft, werken we samen met u naartoe.

 

Testen en hulpmiddelen

De tests van Ucare zijn een waardevol hulpmiddel bij de ontwikkeling van uw loopbaan en het plannen van uw job life. De uitkomst wordt geen waarde aan vastgekoppeld. De tests zijn vrijblijvend, gratis en bieden u zelfkennis en beter inzicht in uw situatie. Het helpt bij het maken van keuzen en het herpakken van uw job focus. 

Wij hebben twee testen voor u. 


Loopbaantest (12 vragen) 
> Wilt u antwoorden rond uw loopbaan? 
> Wilt u weten hoe u beter solliciteert? 

Doe de loopbaantest. Bent u toe aan een nieuwe stap in uw loopbaan, maar weet u niet goed waar u begint? Doe de gratis test en wij geven uw een vrijblijvend resultaat. 


Carrièretest (12 vragen) 
o Wilt u weten hoe u uw ambities waarmaakt? 
o Wil u weten over welke ongekende talenten u beschikt. 

Doe de carrièretest. Met de juiste job carriere maken? Het is mogelijk. Vul de test in en ontvang gratis advies. 


De testen zijn eenvoudig in te vullen via internet en helpen u met uw jobproces. U ontvangt direct een advies. Alles bij Ucare is erop ingesteld dat u verder komt! U ontvangt geheel vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek. 

 

 

Let op tijdens uw zoektocht

Soms raakt u verstrikt in een web van regels en richtlijnen. Het ideale job proces lijkt dan ver weg, maar dat is natuurlijk onzin. De arbeidsmarkt is een markt waarin er dagelijks ontwikkelingen plaatsvinden. Loopbaanbegeleiding van Ucare helpt u om het overzichtelijk te krijgen waar u precies aan dient te voldoen en waar u recht op heeft. Leer de arbeidsmarkt kennen. 

Het Belgische arbeidsrecht speelt hierbij een centrale rol. Enkele onderwerpen die belangrijk zijn om in de gaten te houden tijdens uw joboriëntatie: 

Salaris 
U verricht werk en daar staat een vergoeding tegenover, oftewel salaris. Samen kijken we onder andere naar: 
- Het verschil tussen uw brutoloon en nettoloon. 
- Alle gegevens op uw loonstrook 
- Wat te doen wanneer uw loon niet klopt 

Secundaire arbeidsvoorwaarden 
Naast een salaris heeft u ook recht op secundaire arbeidsvoorwaarden. Tezamen kijken we naar onderwerpen als: 
- Vakantiedagen 
- Hospitalisatieverzekering 
- Kosteloos openbaar vervoer tussen uw woon- en werkplaats. 

Conflicten 
Een arbeidsconflict maakt het werk een stuk minder leuk voor uw jobfocus. Bij Ucare kijken wij van een afstand naar conflictsituaties en bieden wij u de helpende hand bij vraagstukken omtrent: 
- Wat u doet bij pesterijen 
- Hoe u omgaat met een geval van seksuele intimidatie 
- Hoe herpakt u uw jobfocus? 

Ontslag 
Jammer genoeg komt het wel eens voor dat er een ontslag dreigt, of zelfs al is doorgevoerd. Dit is nooit leuk om te ervaren. Toch gebeurt het dat u er sterker uit komt. U staat er niet alleen voor. Kijk samen met uw loopbaanbegeleider naar dingen als: 
- De ontslagredenen 
- Ontslagvergoeding 
- Wat u doet bij dreigend faillissement 

Ziekte en arbeidsongeschiktheid 
Sommige mensen zijn langdurig uitgeschakeld en maken zich zorgen over hun jobcarrière. Bij Ucare kijken wij samen met u naar vragen als: 
- Is er een bedrijfsarts die u verder helpt? 
- Wordt het salaris doorbetaald tijdens uw periode van arbeidsongeschiktheid? 
- Heb ik recht op een uitkering? 

Werkdruk 
Overwerk zijn de extra uren die u maakt buiten de contractueel vastgelegde uren om. U bepaalt zelf of u wenst te overwerken of niet. Bewaak uw grenzen en ga met uw loopbaanbegeleider aan de slag met: 
- De vergoeding van overwerk 
- Het bewaken van de balans tussen uw privé- en werksituatie. 

Burn-out 
Een combinatie van overspannenheid en overwerktheid. Het plezier in het werk en het leven is verdwenen. Uw loopbaanbegeleider helpt u onder meer bij: 
- Het behandelproces 
- Re-integratie 
- Het voorkomen van een nieuwe burn-out 


Bij Ucare helpen wij u verder met uw vragen. Maak met de juiste job carrière. De spelregels op de arbeidsmarkt brengen u in de war, maar wij scheppen duidelijkheid. Samen kijken we waar u precies recht op heeft? Waar u nog aanspraak op kan maken? 

Een loopbaanbegeleider van Ucare is een vertrouwenspersoon. In individuele gesprekken wordt er gekeken naar uw loopbaanvragen omtrent uw jobcarriere. Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

 

Uw voordelen van loopbaanbegeleiding

Bij Ucare krijgt u loopbaanbegeleiding waarbij wij u adviseren en ondersteunen bij het maken van loopbaankeuzes.Tijdens individuele gesprekken kijken wij samen met u naar de antwoorden op uw loopbaanvragen. Wij bieden u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en mogelijke kansen die er voor u zijn. Samen kijken we naar vragen als: 

Wat voor werk past er bij mij? 
Ik wil solliciteren op een nieuwe functie, maar weet niet hoe ik dit moet aanpakken? 
Ik heb last van stress en irritatie op mijn werk. Hoe kan ik dit oplossen? 

Alle loopbaanbegeleiders zijn echte professionals die beschikken over speciale vaardigheden om u verder te helpen. Loopbaanbegeleiding is er voor: 
 

 • Werknemers: van arbeiders tot bedienden
 • Zelfstandigen
 • Carrièremannen- en vrouwen
 • Werknemers die in hun opzegtermijn en periode van verbrekingsvergoeding zitten. 


Loopbaancheques 
De loopbaancheques worden door de Vlaamse overheid verstrekt via de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). Deze Loopbaancheques zijn in het leven geroepen om u actiever na te laten denken over uw plek op de arbeidsmarkt, carrière en hoe uw toekomst eruit ziet? 

Wat krijgt u met de loopbaancheque? 
Met de loopbaancheques ontvangt u voordelig loopbaanbegeleiding. In totaal zijn er twee loopbaancheques beschikbaar gesteld voor u. 
> Eén cheque staat voor 4 uur professionele loopbaanbegeleiding en wordt u aangeboden voor slechts € 40,-. 
> Een tweede cheque voor 4 extra uren bestelt u nadat u de eerste 4 uur begeleiding heeft afgerond. 

Hoe vaak kunt u een loopbaancheque aanvragen? 
Hier zijn regels voor vastgesteld. Elke 6 jaar heeft u recht op een loopbaanbegeleidingstraject van 8 uur. U heeft de keuze uit twee trajecten: 

Kiest u het traject van 4 uur, dan kunt u binnen 6 jaar nog een traject van 4 uur volgen. 
Kiest u het traject van 8 uur, dan kunt u na 6 jaar een nieuw traject aanvragen. 

Voldoet u aan de volgende voorwaarden? Dan heeft u recht op de loopbaancheques 
> U bent minimaal 12 maanden werkzaam geweest als werknemer en/of zelfstandige in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of Vlaanderen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen fulltime of parttime werkzaamheden. 
> De 12 maanden dat u werkzaam bent, dienen wel binnen een termijn van 2 jaar te zitten voorafgaand aan de aanvraag van de loopbaancheques. 
> U woont in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Vlaanderen of maakt gebruik van het vrij verkeer van wonen binnen de Europese Unie (EU) of Europese Economische Ruimte (EER). 
> Het is langer dan 6 jaar geleden dat u loopbaanbegeleiding volgde. 

Waar kunt u de cheque bestellen? 
> Telefonisch. Bel 0800 30 700 (gratis). Een medewerker van VDAB neemt met u alle benodigde gegevens door. Houd uw persoonsgegevens bij de hand. VDAB is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur. 
> Online. Snel en eenvoudig. Ga naar www.vdab.be/loopbaanbegeleiding en klik op de groene knop ‘Bestel je loopbaancheques online’.

 

Voor werkgevers

Een ideale werknemer is onder meer proactief, trouw, harde werker en komt altijd op tijd. 
Via Ucare plaatst u uw vacature op het wereldwijde web. Tevens komt de vacature bij een groot aantal loopbaanbegeleiders onder ogen. Zij zien direct of de ideale werknemer voor u beschikbaar is. Het is gratis en biedt een extra mogelijkheid aan u om uw toekomstige werknemer te vinden. 


Samenwerking tussen werkgever en werknemer 
Een goede samenwerking tussen beide partijen wordt als prettig ervaren. Loopbaanbegeleiding van Ucare zorgt voor de perfecte samenwerking. Voor werkgevers biedt loopbaanbegeleiding een tweetal grote voordelen: 
 

 • Mogelijkheden bieden 
  Wanneer uw medewerkers op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging binnen uw organisatie of ander toekomstperspectief, dan schiet Ucare te hulp. U kunt met de loopbaancheques voordelige loopbaanbegeleiding verzorgen. U bent in staat een zoekende medewerker een optie te geven. Met als gevolg een tevreden medewerker.
   

 • Een prettige arbeidssituatie 
  Werknemers zonder frustratie of irritatie in hun lichaam? Dat wilt u toch ook… 
  Een gesprek tussen uw werknemer en onze loopbaanbegeleiders. Een bepaalde ontevredenheid bij uw werknemer wordt door Ucare weggewerkt. 

Loopbaancheques

Het beheren en besturen van loopbanen is een essentieel onderdeel van een werkgever. U heeft te maken met verschillende karakters en afwijkende loopbaanplannen. Zit er een werknemer tussen die vragen heeft met betrekking tot zijn of haar loopbaan? 

Voor het gebruik van de Loopbaancheques zijn enkele regels opgesteld vanuit de overheid: 

> De werknemer beslist over hoe en wanneer hij/zij de loopbaancheque aanvraagt. De Vlaamse overheid sponsort hierdoor de Vlaamse werknemer om zelf zijn/haar eigen loopbaan in handen te nemen. 

> Hiervoor krijgt iedere Vlaamse burger om de 6 jaar twee loopbaancheques van 4 uur begeleiding ter beschikking. Zo kan hij/zij zelf beslissen op welk moment hij/zij behoefte heeft aan deze ondersteuning. 

> Als werkgever is het toegestaan om als derdebetaler of sponsor op te treden. Dat wil zeggen dat een werkgever kan aanbieden om het persoonlijk aandeel (€ 40,- per loopbaancheque) terug te betalen. Dit als maatregel om bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de werknemers. Bovenop de initiatieven (opleiding, coaching, …) die de werkgever op de werkvloer biedt. (Dus niet ter vervanging of als onderdeel van deze initiatieven.) 

> Een werkgever of het loopbaancentrum mag geen druk uitoefenen op de werknemers om hun loopbaancheque op te nemen. 

> Een werknemer mag kiezen bij welk centrum hij/zij zijn/haar cheque inwisselt. Deze keuze mag geen gevolgen hebben voor de werknemer. 

> Er is geen uitwisseling tussen de werkgever en het loopbaancentrum over de begeleiding of de inhoud van de begeleiding. 

> De begeleiding die de werknemer via de loopbaancheque ontvangt, mag in geen geval begeleiding vervangen die de werkgever zelf zou moeten aanbieden (zoals outplacement, opleiding, training, herstructureringsbegeleiding, werving en selectie, persoonlijke coaching, …). 

Veelgestelde vragen

Wat zijn veelgenoemde pijlers van een ideale job? 
Dit verschilt natuurlijk per persoon. Doorgaans ondervinden wij dat dit belangrijke aspecten in een baan zijn. 

Bieden jullie ook vacatures aan? 
Ja. Wij treden niet op als intermediair, maar in ons bestand staan er altijd een aantal vacatures geopend. Bekijk hier Alle vacatures Ontdek of de ideale job er tussen zit voor u. Onlangs hebben wij bij Ucare nog mensen aan het werk geholpen met een job management en job executive. 

Ik ben bezig met het zoeken naar een nieuwe baan. Kunnen jullie mij helpen met mijn jobmanagement? 
Jazeker. Tijdens uw zoektocht naar de ideale job life dient er rekening te worden gehouden met het gehele scala aan belangrijke aspecten. Denk hierbij aan; salaris; secundaire arbeidsvoorwaarden; loopbaancheques en nog veel meer. Jobmanagement is belangrijk! 

Als ik een test wil invullen om te kijken of ik behoefte heb aan loopbaanbegeleiding, waar moet ik dan zijn? 
Er zijn verschillende testen om te kijken waar u staat of welke life job u wilt bereiken. Ook bij Ucare kunnen wij u voorzien van enkele testen. 

Zijn jullie bij Ucare ook in het bezit van een online kennisbank waar ik informatie vandaan kan halen? 
Ja. Het is belangrijk voor Ucare om u zo goed mogelijk van dienst tijdens uw loopbaantraject. Bekijk hier allerlei handige tips en trucs, testen en sollicitatietips. 

Is loopbaanbegeleider hetzelfde als een training job? 
Nee, een training job is wat anders. Een loopbaanbegeleider ondersteunt en adviseert u bij het zoeken naar antwoorden op uw loopbaanvragen. Wij helpen u uw life job te bereiken. 

Wat kost een kennismakingsgesprek bij Ucare? 
Een kennismakingsgesprek met een loopbaanbegeleider van Ucare is gratis. Loop gerust eens naar binnen bij een van onze Locaties 

Kan je als werkgever zijnde ook een vacature uploaden op de website van Ucare? 
Het is mogelijk om uw vacature te uploaden op de website van Ucare. Ook is het voor werkgevers mogelijk om loopbaanbegeleiding aan te bieden bij werknemers. Dit biedt een aantal voordelen. 

Waarom zijn jullie de juiste keuze voor een job centrum? 
Wij zijn de juiste keuze voor een job centrum, omdat wij weten dat de ideale job personal is. Wat maakt een job personal zo belangrijk? Tijdens loopbaanbegeleiding gaan we samen met u aan de slag om zo de ultieme lifejob te realiseren. Samen met Ucare bereikt u uw absolute lifejob. Loop gerust eens naar binnen voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Zijn er nog specifieke regels voor werkgevers die gebruik willen maken van loopbaancheques? 
Het werkt voor werknemers enthousiasmerend als men Loopbaanbegeleiding krijgt. Op deze manier bindt u werknemers aan uw bedrijf. Wel zijn er voor het gebruik van de loopbaancheques enkele regels opgesteld vanuit de overheid. 

Wat kan ik nou precies krijgen met de loopbaancheques? 
De loopbaancheque is een prachtig initiatief vanuit de Vlaamse overheid. U ontvangt daar een hoop voordelen mee. 

Zijn er nog bepaalde voorwaarden waar ik moet voldoen als ik de loopbaancheques wil aanvragen? 
Het zou natuurlijk fantastisch zijn als u recht heeft op de loopbaancheques. Ontdek hier of dat ook voor u geldt.