Menu Sluiten

Kosten Loopbaancoach? Uw loopbaantraject is voordeliger dan ooit met de loopbaancheques.

Vraagt u zich af wat de kosten voor loopbaanbegeleiding precies zijn? Bent u bang voor torenhoge kosten loopbaancoach? Bij Ucare krijgt u advies op maat tegen een zeer laag tarief. Samen met u vinden wij de oplossingen voor uw vragen zonder dat wij u in financieel opzicht benadelen. 

Voordat wij samen met u het traject tegemoet gaan ontvangt u een gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en wordt gevoerd in één van onze 30 vestigingen die verspreid zijn over alle Vlaamse provincies. 

Zoekt u een voordelige manier om de antwoorden op uw loopbaanvragen te vinden? Dan bent u bij Ucare aan het juiste adres.

Contacteer Ons

De volgende onderwerpen komen in dit artikel aan bod: 

 

Waarom zijn de kosten voor een personal coach zo laag?

In 2013 besloot de Vlaamse overheid u en vele anderen een handje te helpen met uw loopbaanvragen. Ze besloten Loopbaancheques uit te reiken aan hen, die werkzaam waren en werkzaam zijn in de Vlaamse provincies. Met de loopbaancheques ontvangt u voordelige loopbaanbegeleiding. Deze voordelige loopbaanbegeleiding verstrekt de Vlaamse overheid via de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). 

De overheid wilt dat u actiever nadenkt over uw carrière, uw plek op de arbeidsmarkt, uw kwaliteiten en hoe u dit ontwikkelt. Door het verlagen van de kosten loopbaancoach, life coach kosten en personal coach kosten hoopt de overheid dat u uw ideale job vindt. Wat krijgt u met de loopbaancheque? 
> Eén cheque staat voor 4 uur professionele loopbaan begeleiding en wordt u aangeboden voor slechts € 40,-. 
> Een tweede cheque voor 4 extra uren bestelt u nadat u de eerste 4 uur begeleiding heeft afgerond. Hiermee ontvangt nog eens 4 uur loopbaanbegeleiding. 

Hoe vaak kan u een loopbaancheque aan te vragen? 
> Elke 6 jaar heeft u recht op een loopbaanbegeleidingstraject van 8 uur. 

 • Kiest u het traject van 4 uur, dan kunt u binnen 6 jaar nog een traject van 4 uur volgen.

 • Kiest u het traject van 8 uur, dan kunt u na 6 jaar een nieuw traject aanvragen.

De kosten loopbaanadvies liggen zeer laag. Voor slechts € 80,- heeft u al 8 uur loopbaanbegeleiding van een professional bij Ucare. Loopbaanbegeleiding kosten liggen laag. Voor u is het mogelijk om na te denken over uw toekomst of om voordelig antwoorden te zoeken op uw loopbaanvragen. Wanneer komt u in aanmerking voor de loopbaancheques? 
U heeft recht op loopbaanbegeleiding als u op het ogenblik van uw aanvraag aan deze 3 voorwaarden voldoet: 

1. U bent minimum 1 jaar (deeltijds of voltijds) aan het werk als werknemer of zelfstandige.

2. U heeft de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd.

3. U woont in Vlaanderen.Woont u niet in Vlaanderen? 
Dan heeft u onder bepaalde voorwaarden toch recht op loopbaanbegeleiding. 

Woont u in een ander land dan België dat tot de EU of EER behoort? 
Dan heeft u recht op loopbaanbegeleiding als u in Vlaanderen of Brussel werkt. 

Woont u in Wallonië? 
Dan heeft u recht op loopbaanbegeleiding als u: 
> ​​in Vlaanderen of Brussel werkt 
én 
> als u verhuisd bent vanuit een ander land dat tot de EU of EER behoort. 

Woont u als Belg in Wallonië en werkt u in Vlaanderen of Brussel? 
Dan heeft u géén recht op loopbaanbegeleiding. Wallonië is immers een deelstaat en geen ander land dat tot de EU of EER behoort. De Vlaamse Gemeenschap is niet bevoegd om regelgeving uit te schrijven voor inwoners van Wallonië.


Vanaf 1 maart 2015 hebben ook werknemers die in Vlaanderen wonen, maar niet werken, recht op loopbaancheques (en opleidingscheques). Hetzelfde geldt voor Europese werknemers die in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werken, maar niet wonen.Waar kunt u de cheque bestellen? 
> Online. Snel en eenvoudig. Ga naar https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/hoe en klik op 'hoe bestel ik loopbaancheques?'. Ga aan de slag met het zorgvuldig invullen van alle gegevens. 
> Telefonisch. Bel 0800 30 700 (gratis). Een medewerker van VDAB neemt met u alle benodigde gegevens door. Houd uw persoonsgegevens bij de hand. VDAB is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur. Welke rol speelt de werkgever bij loopbaancheques 

> De werknemer beslist zelf over hoe en wanneer hij/zij de loopbaancheque aanvraagt. De Vlaamse overheid sponsort hierdoor de Vlaamse werknemer om zelf zijn/haar eigen loopbaan in handen te nemen. 

> Hiervoor krijgt iedere Vlaamse burger om de 6 jaar twee loopbaancheques van 4 uur begeleiding ter beschikking. Zo kan hij/zij zelf beslissen op welk moment hij/zij behoefte heeft aan deze ondersteuning. 

> Een werkgever of het loopbaancentrum mag geen druk uitoefenen op de werknemers om hun loopbaancheque op te nemen. 

> Een werknemer mag kiezen bij welk centrum hij/zij zijn/haar cheque inwisselt. Deze keuze mag geen gevolgen hebben voor de werknemer van de werkgever. 

> De werkgever en het loopbaancentrum mogen geen informatie uitwisselen over de inhoud van de begeleiding. 

> De begeleiding die de werknemer via de loopbaancheque krijgt, mag in geen geval begeleiding vervangen die de werkgever zelf zou moeten aanbieden (zoals outplacement, opleiding, training, herstructureringsbegeleiding, werving en selectie, persoonlijke coaching, …).

 

Waarom kiezen voor Ucare?

Lijkt het u een goed idee loopbaanbegeleiding te volgen? Waarom moet u kiezen voor Ucare. Wij passen ons loopbaantraject zo aan dat die perfect bij u past en wij samen met u de juiste oplossingen bereiken. 

Onze voordelen kort en bondig: 

 • Meer dan 30 vestigingen 

 • Officieel erkend 

 • Individuele gesprekken 

 • Laagdrempelige sfeer 

 • Unieke chatfunctie 

 • Iedereen is welkom 

 • Geen wachtlijsten 


Wij bezitten meer dan 30 vestigingen die verspreid zijn over alle Vlaamse provincies. 

Al onze loopbaanbegeleidingscentra zijn erkend bij het Europees Sociaal Fonds. Het ESF motiveert organisaties om de werkgelegenheid te vergroten. Wij bezitten het zogeheten ESF-label. 

U hoeft zich bij ons geen zorgen te maken over eventuele groepsdruk, rare blikken en ongemakkelijkheid. Alle gesprekken zijn individueel. Er heerst bij ons een informele en laagdrempelige sfeer waardoor u zich thuis voelt. 

Thuis via Skype loopbaanbegeleiding volgen? Het kan met de unieke chatfunctie. Samen met uw loopbaanbegeleider voert u een gesprek via Skype. Online advies krijgen terwijl u gezellig thuis op uw zetel zit, wij verzorgen het. 

Iedereen is welkom bij Ucare. 
> Van arbeiders tot bedienden, van werknemers tot zelfstandigen. Wij sluiten niemand uit. 
> Heeft u een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen. De informele sfeer, de overzichtelijke structuur en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen altijd voor een prettig gevoel. 
> Wij staan voor individuele geloofsvrijheid en tolerantie. Wij geloven in ieder mens. Katholieken, Joden, Moslims, Boeddhisten, Atheïsten, Hindoeisten of loopbaanbegeleiding Christelijk? Religie betekent voor iedereen wat anders. Uw geloofsovertuiging is onderdeel van u en u bent welkom. De loopbaanadvies kosten zullen hier nooit van afhangen. 

Bij Ucare ondervindt u niet het ongemak van een lange wachtlijst. Wij gaan direct na de inschrijving met u aan de slag bij een vestiging bij u in de buurt. Het kennismakingsgesprek vindt 2 weken na de inschrijving plaats. 

 

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Wij geloven in de kracht en het unieke verhaal van elk individu. Elk verhaal wordt bij Ucare naar geluisterd. Wij kijken samen naar uw situatie. Het loopbaantraject wordt op uw wensen en behoeftes aangepast. Hierdoor kan de duur van een traject nogal verschillen, maar uit ervaring is gebleken dat het gemiddelde traject 8 uur duurt. Deze 8 uur wordt verspreid over een aantal sessies. 

Tegen een voordelig tarief bieden wij u een individueel traject aan bij een vestiging bij u in de buurt. De 30 vestigingen zijn verspreid over alle Vlaamse provincies. Tijdens dit traject maakt u kennis met een aantal onderdelen van het loopbaantraject: STAP 1: Intakegesprek - Wat kunnen wij van elkaar verwachten? GRATIS en vrijblijvend 

 • Kennismaking met uw loopbaanbegeleider

 • Toelichting aanpak

 • Verwachtingen en beweegredenen bespreken

 • Bespreken van leer- en werkervaringen

 • Doelstellingen bepalen

 • Doe-opdrachten samenstellen

 

STAP 2: Werkfase - Hoe is uw positie op de arbeidsmarkt? 
 

 • Individueel gesprek met uw loopbaanbegeleider

 • Vragenlijsten invullen en loopbaantesten maken

 • Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een loopbaantraject volgen

 • Doe-opdrachten uitvoeren

 

STAP 3: Afrondingsfase - Hebben we de doelstelling behaald?

 • Einddoelstellingen evalueren

 • Veranderingen doorvoeren

 

STAP 4: Reflectiefase - Heeft de Loopbaanbegeleiding inzicht geboden? 
 

 • Terugkom-moment waarbij u samen een Persoonlijk Ontwikkelingsplan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange termijn. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderzijds kijkt u ook verder.

 • Reflecteren genomen acties, veranderingen, verbeterpunten.


Heeft u na het loopbaantraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw begeleider voor een gratis nazorggesprek. Voor dit nazorggesprek worden er geen loopbaanbegeleiding kosten in rekening gebracht. Daarin kijkt u samen met uw begeleider welke stappen u verder neemt.